Oud-profclub RBC ontslaat hoofdtrainer en clubicoon Henk Vos

20 april 2019

Medekoploper RBC heeft zaterdagmiddag trainer Henk Vos op non-actief gesteld. Sinds de aankondiging van zijn vertrek eind maart behaalde RBC 3 punten in 4 wedstrijden. De Roosendaalse derdeklasser, die afgelopen donderdag de koppositie aan Roosendaal moest overlaten, gaf aan zich te storen aan de uitspraken van de hoofdtrainer in de pers.


Het verloren inhaalduel tegen Steenbergen (6-1 verlies, red.) zal de laatste wedstrijd zijn geweest dat oud-prof Henk Vos hoofdtrainer was van RBC. Het bestuur van RBC is van mening dat Vos de spelersgroep niet meer positief kan beïnvloeden, zo laat het op haar website weten. ,,Men stoort zich binnen de club al wekenlang aan het na een wedstrijd in de pers uitspreken dat de taken niet goed worden uitgevoerd zonder dat daarin daadwerkelijk verandering komt.”

Signaal
,,Ook de uitspraak in de pers na de wedstrijd tegen Steenbergen, niet meer te weten waar het disfunctioneren van het elftal aan ligt, was voor het bestuur een duidelijk signaal dat de prestaties onder Vos niet meer om te buigen waren.”

Verdampte voorsprong
Eind maart besloot de derdeklasser niet meer door te gaan met Henk Vos als hoofdtrainer na het lopende seizoen. Destijds stond RBC met negen punten voorsprong bovenaan in zondag 3A. Na het incident op het veld van Steenbergen en drie gelijke spelen op rij verdampte de voorsprong van RBC.

Aanval
RBC besluit het seizoen met Vos afmaken en ‘gunde het hem om eventueel met een kampioenschap door de voordeur naar buiten te gaan’ ,,Henk Vos wilde echter niet accepteren dat RBC zijn contract niet wilde verlengen. Hij heeft vervolgens de aanval gezocht in de pers en ‘zijn waarheid’ verteld.”

Aangedaan
RBC-trainer Henk Vos was aangedaan door het ontslag. ,,Na de training van zaterdagochtend werd ik gevraagd langs het bestuur te komen. Daar kreeg ik het te horen. Ik wil het voor nu even laten rusten.”