AZ geeft Almere City pak slaag en bekert verder

admin • 00:34, 27-10-2017 / Laatste Update: 13:28, 08-01-2024

AZ had donderdagavond geen kind aan Almere City. Het niveauverschil tussen de clubs was té groot. Na rust was het lichte verzet van de thuisploeg definitief gebroken en liepen de Alkmaarders uit tot 4-0. AZ gaat in de koker voor de loting van de laatste 16 ploegen in de KNVB-beker.

Het duurde even voordat AZ op gang was, maar toen het eenmaal begon te lopen waren ze in de 1ste helft veel beter dan de Jupiler League-club uit Almere. Na iets meer dan een half uur spelen maakte Stijn Wuytens er dan ook 1-0 van voor de bezoekers. Hij werd helemaal vrijgelaten door de verdedigers van City. Die waren vooral gefocust op de kopsterke spits Wout Weghorst, terwijl Wuytens ook bekend staat om zijn kopsterke kwaliteiten.

Op slag van rust was Iraniër Alireza Jahanbakhsh ook nog verantwoordelijk voor een hoogtepunt in de wedstrijd. Hij scoorde niet, maar was wel erg dicht bij een doelpunt. Zijn smerig harde schot ketste weer hard terug in het veld via de aluminium kruising.

Tweede helft

Na rust moesten de boys uit Almere uit een andere vaatje tappen, als ze de andere ronde wilden bereiken. De supporters hadden heel enthousiast een spandoek met 'Op naar De Kuip' opgehangen, maar om die te halen moest er wel wat gaan gebeuren bij de ploeg van Jack de Gier.

De mannen van John van den Brom waren het daar uiteraard niet mee eens, en dat lieten ze blijken. Invaller Josef Kvida maakte een grote fout. Hij wilde de bal terugspelen op de keeper, maar deed dat te zacht, waardoor Weghorst kon onderscheppen. Hij omspeelde simpel de keeper en schoof de bal in het lege doel: 0-2. En daar was Weghorst behoorlijk blij mee, want hij had 4 keer niet gescoord!

Doek valt voor Almere

Niet lang daarna was het weer Weghorst die het verzet van Almere definitief brak. Jahanbakhsh gaf de bal voor, die via een kluts bij de spits terechtkwam. Die schoot 'm onberispelijk binnen. Een paar minuutjes erna was het al helemáál klaar, want rechtsback Kees van Buren hield een doorgebroken speler vast. Daarvoor kreeg hij zijn 2de gele kaart. De vrije trap die daarop volgde legde Ricardo van Rhijn op de lat.

0-4!

Na een zeer bekeken balletje van Mats Seuntjes maakte Jonas Svensson op een even zo slimme manier de 0-4. Hij schoof de bal slim langs doelman Chiel Kramer. Ondanks de afslachting bleven de supporters van Almere City hun ploeg aanmoedigen, maar dat had op de wedstrijd weinig effect.

AZ doet dus mee met de loting voor de volgende ronde. Die begint straks (donderdagavond) om 23.05. Live te zien op Veronica.