Cambuur dankzij Mühren makkelijk langs AZ, NEC pakt in slotfase pas de volle buit

Soccrates/BSR

admin • 23:04, 09-03-2020 / Laatste Update: 19:05, 07-01-2024

Koploper Cambuur Leeuwarden heeft zonder problemen afgerekend met Jong AZ (0-3). Robert Mühren was met 2 goals de grote man op het veld. Jong FC Utrecht en NEC scoorden allebei van 11 meter, maar pas diep in de blessuretijd maakte NEC ook een 'gewoon' doelpunt en sleepte zo de winst binnen: 1-2.

Cambuur Leeuwarden begon maandagavond de wedstrijd al als koploper. Zelfs met een wedstrijd minder gespeeld, stond de ploeg van Henk de Jong (63 punten)  1 punt boven De Graafschap (62 punten). Tegen Jong AZ zorgde Robert Mühren er in de 1e helft al voor dat die voorsprong werd vergroot naar 4 punten. Hij schoot de 0-1 fantastisch binnen en zorgde na dik een half uur voetballen ook voor de 0-2.

Na rust kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar en kon Cambuur zonder stress de wedstrijd gewoon uit voetballen. In de 94e minuut maakte Michael Breij er nog 0-3 van.

💬 | Robert Mühren over zijn wonderschone doelpunt:

"Ik moet er zelf ook om lachen, het is gewoon absurd."#jazcam pic.twitter.com/ZYgGmapjcY

— FOX Sports (@FOXSportsnl) March 9, 2020

Goals van 11 meter

Bij FC Utrecht tegen NEC werd maandag alleen gescoord vanaf 11 meter. Al in de 3e minuut mocht Jonas Arweiler de talenten van FC Utrecht op voorsprong schieten met een strafschop. Zian Flemming maakte er ruim 20 minuten later 1-1 van. Ook hij benutte een penalty. In de 2e helft bleek het hoe moeilijk de ploegen tot scoren kwamen als de bal niet netjes op de penaltystip wordt klaargelegd, want pas in de 93e minuut werd er weer gescoord. Ole Romeney zorgde met een doelpunt voor de volle buit voor NEC.