Geplaagd NAC vliegt uit KNVB-beker na blunder achterin en slimme vrije trap RKC

Bart van der Wijst • 22:20, 25-09-2018 / Laatste Update: 14:40, 08-01-2024

Het kwakkelende NAC Breda is al in de 1ste ronde van de KNVB-beker uitgeschakeld. De Brabanders, teleurstellend 17de in de Eredivisie, gingen onderuit tegen RKC Waalwijk: 2-0. Nikki Baggerman en Dylan Seys scoorden namens de nummer 12 van de Keuken Kampioen Divisie.

NAC begon met een nieuw centraal duo. Karel Mets en Daan Klomp startten in de basis in plaats van Menno Koch en Erik Palmer-Brown, die tegen VVV-Venlo (3-0 verlies, red.) niet al te sterk speelden.

Pech voor NAC

Het is niet dat NAC gigantisch slecht was, de club had het geluk gewoon niet aan hun zijde. Zo stond RKC-doelman Etienne Vaessen telkens op de goede plek bij inzetten van Gervane Kastaneer en Mitchell te Vrede. Vlak voor de openingstreffer schoot Kastaneer ook nog eens op de lat.

Aan de andere kant lag de bal er nog geen minuut later in. RKC-spits Mario Bilate kopte een lange bal in de richting van Fabian Sporkslede, die gigantisch in de fout ging. De rechtsback speelde te kort terug op doelman Benjamin van Leer, waarna Baggerman profiteerde en de openingstreffer binnen schoof.

Goede bedoelingen mee prullenbak in

Na rust wilde NAC natuurlijk snel orde op stellen, maar al vlug ging het mis. RKC kreeg een vrije trap op een gevaarlijke positie. Seys ging achter de bal staan en schoof de bal onder de springende Mitchell te Vrede in het doel van NAC: 2-0.

Ondanks de achterstand bleven de supporters uit Breda zingen om hun ploeg te ondersteunen. Kastaneer was 2 keer dicht bij een treffer, maar de bal wilde er niet in voor NAC. Evenals in de 1ste helft raakte de ploeg de lat, na een pegel van Giovanni Korte. Zo eindigde het duel, voor de 6de keer in 7 wedstrijden dit seizoen, in verlies voor NAC.