Van Hanegem en Israël onder de indruk van ‘verdediger’ Clasie

16 december 2019

BSR

Hij is precies 169 centimeter lang en hij staat op de plek waar normaal gesproken Ron 'Beton' Vlaar staat. Toch houdt Jordy Clasie zich prima staande in de verdediging van AZ, zien ook Feyenoord-legendes Willem van Hanegem en Rinus Israel.


Samen met Stijn Wuytens, ook een speler die pas later in zijn carrière in de verdediging kwam te staan, hield Clasie de nul tegen Ajax..

'Man van de wedstrijd'
"Jordy Clasie als centrale verdediger, ik vind het wel mooi", schrijft oud-Feyenoord én AZ-speler Willem van Hanegem in zijn column in de Telegraaf. "Hij werd in Alkmaar ‘man van de wedstrijd’, voor het geval mensen zeggen dat ik dat schrijf omdat ik het een aardig ventje vind."

Rode shirts
Ook Rinus Israel, ooit een keiharde Feyenoord-verdediger, vindt dat oud-Feyenoorder Clasie het prima doet in het hart van de defensie. "Hij werd defensief weinig getest en is van origine natuurlijk een middenvelder", zegt hij in dezelfde krant. "Daarom kan hij aan de bal prima uit de voeten centraal achterin. Tegelijkertijd zoekt Clasie altijd de oplossing vooruit en speelt bijna 99% van alle ballen naar iemand in een shirtje met dezelfde kleur”,