Overzicht Jupiler League: Jong Ajax keihard onderuit, NEC pakt koppositie

Martijn Baars • 22:57, 03-11-2017 / Laatste Update: 21:00, 12-12-2023

Het was weer een druk avondje in de Jupiler League. Omdat je misschien niet alles hebt gezien, zetten wij daarom even de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Jong Ajax - De Graafschap: 0-5

De Amsterdammers kwamen er thuis helemaal niet aan te pas en gingen keihard onderuit tegen de Superboeren. Het werd 4-0 voor De Graafschap door goals van El Jebli, Ars, Van den Hurk, Van Mieghem en Receveur. In de slotfase kreeg Sierhuis ook nog eens zijn 2e gele kaart en moesten de Amsterdammers met 10 man verder. Door de pijnlijke nederlaag verloor Jong Ajax ook nog eens de koppositie aan NEC, dat wel won.

NEC - Cambuur Leeuwarden: 3-1

De thuisploeg kwam kort na rust achter door een goal van Van Kippersluis, maar Rayhi maakte die achterstand voor NEC met 2 goals ongedaan. Langil maakte het in de slotfase af met een bekeken schuiver door de benen van de keeper. Door de overwinning staat NEC nu bovenaan in de Jupiler League en gaat het Jong Ajax voorbij.

Fortuna Sittard - FC Oss: 4-0

De nummer 3 van de Jupiler League maakte thuis tegen FC Oss geen fout en won vrij makkelijk met 4-0. De goals werden na rust gemaakt door Semedo, Ashkovski, Stokkers en Dianessy. Fortuna staat nog steeds 4 punten achter NEC, maar loopt er nu dus wel 3 in op Jong Ajax.

Telstar - Go Ahead Eagles: 3-1

Ook Telstar won en bleef daardoor in het spoor van de koplopers. De club uit Velsen-Zuid won met 3-1 door goals van Schouten en Osman (2 keer). Hendriks deed met zijn 2-1 nog iets terug voor de bezoekers, maar dat haalde weinig uit.