PSV loopt averij op in ontsierd 'drugsduel' bij FC Twente

Proshots

Trevor Wagener • 00:35, 07-04-2017 / Laatste Update: 14:27, 08-01-2024

PSV heeft donderdagavond averij opgelopen bij FC Twente. De uiterst merkwaardige wedstrijd, die een kwartier voor het einde werd verstoord vanwege een inval van de politie in het supportershome van Vak-P, eindigde in 2-2 door een late gelijkmaker van Bersant Celina.

Het duel was nog geen 20 seconden oud of Marco van Ginkel had de 0-1 op zijn schoen. De middenvelder zag Twente-keeper Nick Marsman, die duidelijk meer wakker was dan zijn defensie, uitstekend redden. De wake up-call werd kort daarop bekroond met een doelpunt van Enes Ünal. De Turk won het duel van Hector Moreno en verschalkte Jeroen Zoet met een gedrukt Schot in de korte hoek.

Geel voor Moreno, die net simpel uitgespeeld werd door Ünal, die Isimat kwijt was. Vlam in de pan in Enschede, 1-0. #twepsv

— Rik Elfrink (@RikElfrink) 6 april 2017

Getemporiseerd vechtvoetbal

Vanaf toen jaagde de ploeg van Phillip Cocu in hoog tempo op de gelijkmaker. Jürgen Locadia in de eerstvolgende aanval de gevierde man te worden, maar zijn inzet uit een corner stuitte op ploeggenoot Nicolas Isimat-Mirin. In de 17e minuut was het dan wel raak voor hem, toen hij vanaf links het strafschopgebied in dribbelde en met rechts de bal in de verre hoek krulde.

Toch moest PSV blijven opletten op de tegenstoot van FC Twente, aangezien zij er vanaf minuut 1 inkleunden en gevaarlijker werden. Celina dacht een zekere goal gemaakt te hebben, maar zijn inzet werd na een geweldige sliding van Jetro Willems - die Frederic Anounou van Roda JC eerder op de avond moet hebben gezien - voor de lijn weggehaald. Opnieuw ging goed voorbereidend werk van Fredrik Jensen eraan vooraf. 1 minuut later kopte Ünal op Zoet Joachim Andersen op de paal.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) April 6, 2017

Jacht op de voorsprong

Het publiek in de Grolsch Veste hoopte nog voor rust op een goal van de thuisploeg. PSV leek in de 1e fase van de 1e helft teveel kruit te hebben verspeeld en liep vaker achter de feiten aan. Een schot van Celina miste kracht, waardoor Zoet kort voor de pauze de schade beperkt hield.

Uiteindelijk waren het de PSV'ers die de 3e goal mochten vieren. Na goed verlengen van Siem de Jong prikte Moreno de bal vanuit de kluts achter Marsman. Twente reageerde meteen en zoals zo vaak vonden Ünal en Jensen elkaar makkelijk. De Fin werd door de eerstgenoemde zelfs 1 op 1 met Zoet gezet, maar vergat de 2-2 te maken. Kort daarop redde Zoet uitstekend op de inzet van Celina.

Hasj, coke en pillen-ontruiming

Een kwartier voor het einde deed zich een merkwaardig incident voor. De speaker riep op dat alle supporters het stadion moesten vanwege een inval van de politie in het supportershome van vak P. Op Twitter meldde de politie dat het om drugshandel ging. De wedstrijd ging overigens gewoon door.

Bizarre situatie in Enschede. Supporters worden verzocht het stadion ruim voor tijd te verlaten. #twepsv pic.twitter.com/flHz0X4S4i

Het leverde vreemde scènes op in het stadion, aangezien de speaker kort na de 1e boodschap een nieuwe mededeling deed. Ineens moesten alleen de supporters van het harde kern-vak het stadion verlaten, wat weer voor verwarring zorgde bij de overige bezoekers. 2 minuten voor het einde maakte de speaker aan alle onrust een einde met de definitieve mededeling dat ALLE supporters toch echt weg moesten.

Toen er al 20 minuten niets gebeurd was, scoorde Celina prompt de gelijkmaker na een fout van Andres Guardado. Twente werd niet meer gevaarlijk en slikt de 2e nederlaag in korte tijd. Met 65 punten staat PSV nog altijd op een 3e plaats, maar lijkt plaats 2 het hoogst haalbare. FC Twente staat op plek 7 en verzamelde tot nu toe 42 punten. Door de Europese straf is Twente sowieso uitgesloten van Europees voetbal.

Met dit soort spandoeken moet je niet gek opkijken van een onderzoek naar drugs. Wel een mooi doekje, overigens. #twepsv #fctwente pic.twitter.com/x0ljDXDnVZ