Sparta pakt weer rood en is daarna kansloos tegen PEC Zwolle

BSR Agency

Martijn Baars • 20:22, 26-09-2020 / Laatste Update: 21:00, 07-01-2024

Vorige week was het Michael Heylen die rood kreeg, deze week was het weer raak bij Sparta. In de uitwedstrijd bij PEC Zwolle kreeg zaterdag Mica Pinto de rode kaart en daarna was de Rotterdamse club kansloos. Het werd 4-0 voor PEC.

In de 4e minuut van de blessuretijd van de 1e helft stopte Pinto de bal op de doellijn met zijn schouder. Na het kijken van de VAR kon scheidsrechter Allard Lindhout niet anders dan rood geven. Uit de daaropvolgende penalty opende Reza Ghoochannejhad de score: 1-0.

Goals na rust

Binnen 10 minuten na rust was de wedstrijd gespeeld. Via de 2e goal van Ghoochannejhad en een goal van Clint Leemans werd het 3-0. In de 71e minuut stopte Yuta Nakayama het scorebord op 4-0.

Stand

Voor PEC was het de eerste zege van het seizoen. Sparta zakte door de dikke nederlaag naar de laatste plaats. De ploeg van trainer Henk Fraser heeft nog geen punt gepakt en zelfs nog geen doelpunt gemaakt.

Ook al rood in 1e duel

Opvallend: in de 1e wedstrijd van Sparta viel óók al een rode kaart, maar toen was die voor de tegenstander. Nicolas Tagliafico van Ajax werd toen al vroeg in de wedstrijd weggestuurd, maar Sparta verloor tegen 10 man alsnog met 1-0.