Wijnaldum over eventuele terugkeer op de Nederlandse velden: ‘Feyenoord is gewoon mijn club’

16 november 2022

Pro Shots
georginio-wijnaldum-eventuele-terugkeer-eredivisie-feyenoord-psv-sparta

Georginio Wijnaldum was te gast in Mirror Talk een programma van ESPN met Kenneth Perez als interviewer. Hij sprak daar over een eventuele terugkeer in de Eredivisie en waar hij dan naar toe zou willen gaan. "Als ik mag kiezen, is het Feyenoord", zei Wijnaldum. Ook gaf hij wel aan dat hij nu nog niet aan de Eredivisie denkt.


Wijnaldum kwam langs bij Perez om te spreken over AS Roma, zijn blessure én over misschien wel een terugkeer naar Nederland. Voorlopig wil de AS Roma-middenvelder nog niet terug, maar hij heeft zijn club persoonlijk al wel uitgekozen. "Feyenoord is gewoon mijn club. Feyenoord en Sparta, maar Feyenoord nog meer", legt hij uit. "Sinds ik klein ben, heb ik gewoon wat met die club."

PSV
"Als ik mag kiezen is het Feyenoord, omdat ik al zo lang supporter ben." Ook had hij het over PSV, waar hij een tijd heeft gevoetbald. "In de jaren dat ik daar was, is de liefde gegroeid. Ik kende de club niet echt. Ik had dat alleen voor Feyenoord en Sparta, omdat ik daar had gespeeld. In 4 jaar heb ik prachtige dingen meegemaakt bij PSV." Wijnaldum werd daar onder meer voetballer van het jaar. "Feyenoord zit echt in mijn hart, PSV is daar later bijgekomen. Ik ben daar te gek behandeld."

Blessure
Momenteel kampt Wijnaldum met een blessure (gebroken scheenbeen), die hij opliep kort nadat hij door Paris Saint-Germain verhuurd werd aan AS Roma. Ondertussen gaat de revalidatie voorspoedig en is hij aan de betere hand. "Het gaat echt de goede kant op. Toen het gebeurde heb ik echt een paar dagen gehuild en ben ik verdrietig geweest. Ik leef nu eigenlijk echt als een monnik bij wijze van spreken. Ik voel me er heel goed bij. Ik zie heel veel progressie in mijn revalidatie, maar nu woon ik weg van mijn familie."

Daar heeft hij het best moeilijk mee, hij gaat dan ook vaak terug naar zijn familie. "In het weekend ga ik wel terug, maar dat is gewoon een offer dat ik moet maken. Ik ben nu gewoon helemaal alleen. Ik zie eigenlijk maar 2 plekken en dat is mijn appartement en het trainingscomplex. Ik moet er nu gewoon even doorheen."