AS Roma naar halve finale beker na laat versierde strafschop Strootman

Martijn Baars • 00:10, 02-02-2017 / Laatste Update: 03:12, 07-01-2024

Kevin Strootman is indirect goud waard geweest voor AS Roma in de kwartfinale van de Italiaanse beker. De Nederlandse middenvelder verdiende in de 5e minuut van de blessuretijd van de wedstrijd tegen Cesena een strafschop, die Roma-held Francesco Totti benutte.

Romeinse derby

Door de late 1-2 overwinning melden de Romeinen zich als laatste club in de halve finale. En daar staat een kraker van een wedstrijd te wachten. De Romeinse derby tegen Lazio is de ene halve finale. De andere wedstrijd gaat tussen Napoli en Juventus.

Cesena sterk

Roma kwam op een 1-0 voorsprong dankzij Edin Dzeko. Maar Cesena, dat zich kranig weerde, kwam via Luca Garritano een kwartier voor tijd op 1-1. Na een overtreding van Cesena-keeper Federico Agliardi op Strootman, benutte Totti diep in blessuretijd de strafschop: 2-1.