AZ blameert zich met wanprestatie tegen Lyon en ligt eruit

admin • 23:54, 23-02-2017 / Laatste Update: 16:35, 12-12-2023

AZ heeft wederom een flink pak slaag gekregen van Olympique Lyon. In de heenwedstrijd in Alkmaar werd het in de Europa League al 1-4 voor Lyon. Uit in Frankrijk maakte AZ donderdagavond geen schijn van kans en werd het een complete walk-over: 7-1.

AZ slaapt nog

In de 4e minuut was het al raak. Bij AZ stonden ze blijkbaar nog te slapen. Ridgeciano Haps probeerde de bal terug te spelen op Stijn Wuytens, maar dat ging faliekant mis. Wuytens kon niet meer bij de slechte paas van Haps, maar Nebil Fekir wel. Die klopte Krul in de lange hoek.

2-0

Lyon had echt geen kind aan AZ. Binnen de kortste keren stond het al 2-0. Zo'n beetje iedereen werd weggetikt in de 17e minuut, waarna rechtsback Christophe Jallet kon aangeven op Maxwel Cornet. Die stond helemaal vrij en schoot 'm niet eens zo goed in, maar AZ-doelman Tim Krul kon de bal niet tegenhouden.

AZ doet wat terug

Geheel onverwachts deed AZ toch nog wat terug. Zou het er dan toch nog inzitten? Vanaf randje 16 haalde Levi Garcia in de 26e minuut met links knap uit en zag daardoor de bal in het zijnet van de verre hoek belanden.

Pijnlijk

Dat beetje Alkmaars hoop werd al snel weer de grond in gestampt. Een minuut na de goal van Garcia was het opnieuw Fekir die een afvallende bal na een corner helemaal vrij binnen kon schieten.

Na 34 minuten al de eindstand van vorige wedstrijd

De gifbeker was toen nog niet leeg. Na 34 minuten spelen stond de eindstand van vorige wedstrijd al op het bord. Sergi Darder maakte namelijk alweer de 4-1. Uit de draai schoot hij op doel. De bal kwam vlak langs Tim Krul, maar opnieuw kon hij de bal er niet uit houden.

Fekir maakt een hattrick

Een prachtig opgezette aanval door Lacazette, waarna Darder 'm alleen maar hoefde af te schuiven op Fekir, resulteerde in een hattrick voor laatstgenoemde. Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen zette hij de stand op 5-1.

De 2e helft speelde zich eigenlijk allemaal af in een wandeltempootje. Lyon vond het wel best en AZ geloofde er uiteraard niet meer in. Toch mocht Lyon nog een keer scoren. Houssem Aouar schoot de bal kinderlijk eenvoudig door de benen van de prutsende Tim Krul door.

Monsterscore

Alsof dat nog niet genoeg was, werd het 1 minuut voor tijd ook nog 7-1 door Mouctar Diakhaby.

AZ mag zich nu volledig gaan focussen op de Nederlandse competitie.