Bayern laat opnieuw geen spaan heel van Arsenal: 1-5

admin • 23:36, 07-03-2017 / Laatste Update: 20:10, 12-12-2023

Even, heel even glinsterde er wat lichte hoop in de Londense ogen. In de rust stond Arsenal nog met 1-0 voor, maar toch moest de ploeg van Arsène Wenger het hoofd buigen voor Bayern München in de Champions League. Het leek al onmogelijk om met de eerdere 5-1 nederlaag nog door te gaan en daar kwam dinsdagavond wéér een 1-5 nederlaag bij.

Toch deden The Gunners voorkomen niet helemaal verslagen te zijn en pakten vanaf het begin het initiatief. Logischerwijs wilden ze voorkomen dat er nog een enorme afgang, en dat dit keer voor het eigen publiek, zo volgen. Het was dan ook niet gek dat Theo Walcott na 20 minuten spelen de score in het voordeel van Arsenal opende. De aanvaller wurmde zich door de verdediging heen en sloeg goed toe in de korte hoek.

Wenger kon daarna tevreden achterover zitten. De Fransman krijgt de afgelopen weken (misschien zelfs wel jaren) flink wat kritiek en weer een nederlaag zou hem weer de kop van jut maken. Hij zal dan ook hard hebben gebaald dat Bayern zich tien minuten na rust naast zijn ploeg op het scorebord wist te vestigen. Koscielny maakte een overtreding in het strafschopgebied, pakte rood en Bayern kreeg een penalty. Lewandowski wist daar vervolgens wel raak mee: 1-1.

En toen ging het hard. 10 machteloze Engelsen tegen 11 Duitsers die bloed roken. Eert was het Arjen Robben die met zijn 29ste Champions League-treffer de 1-2 maakte. De aanvaller is zo na Ruud van Nistelrooy de meest scorende Nederlander in het miljoenenbal.

Tien minuten later bleek dat Douglas Costa graag naar Robben kijkt op de trainingen en in wedstrijden. De Braziliaan hield het overzicht en schoot de bal in de verre hoek: een typische Robben-goal. Direct daarna was het Vidal die ook een duit in het zakje deed.

Het arme Arsenal wist niet meer wat ze er nog tegenin konden brengen en kon dan ook niets anders doen dan toezien hoe diezelfde Vidal opnieuw toeslag: 1-5. De Chileen kon heel simpel binnen schieten en bezorgde zijn Bayern zo weer een grote overwinning.