🎥 | Bizarre vrije trap bezorgt Fulham promotie naar de Premier League

BSR Agency

Martijn Baars • 01:21, 05-08-2020 / Laatste Update: 01:19, 08-01-2024

Pas na 120 minuten voetbal kwam er dinsdagavond een winnaar uit de bus in de play-off-finale op Wembley. Fulham greep het laatste ticket naar de Premier League! De Londense ploeg won met 2-1 van stadgenoot Brentford.

Na 90 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord en die score veranderde pas in de verlenging. Fulham-verdediger Joe Bryan scoorde de 0-1, maar had er wel de hulp van Brentford-keeper David Raya voor nodig. Bryan was heel slim bij zijn vrije trap. Hij zag de doelman uit positie staan en krulde de bal in de korte hoek. Daar had Raya totaal niet op gerekend en dus dook hij volledig naast de bal. Een hele dure blunder, want spelen in de Premier League levert een ploeg zomaar even 180 miljoen euro op.

Weer goal Bryan

Diep in de 2e helft van de verlenging maakte Fulham een einde aan de wedstrijd. Wéér scoorde Bryan, die als linksback stond opgesteld, maar dus wel in z'n eentje even z'n ploeg naar het hoogste niveau van Engeland helpt! Nog veel dieper in de verlenging maakte Henrik Dalsgaard de score nog iets dragelijker voor Brentford (2-1), maar meteen daarna was de wedstrijd definitief afgelopen.

1 seizoen afwezig geweest

Fulham keert dus volgend seizoen terug in de Premier League na een afwezigheid van 1 seizoen. Voor Brentford, dat als 3e eindigde in het Championship, strandt het schip dus in het zicht van de haven.

Leeds United en West Brom

Naast Fulham promoveerden eerder ook Leeds United (kampioen) en West Bromwich Albion al naar de Premier League.