Bosz ziet zijn Bayer Leverkusen dikke zege boeken en mag nog altijd hopen op CL

26 april 2019

BSR Agency

De spelers van Bayer Leverkusen hebben de woorden van Peter Bosz omgezet in een prima 1-4 zege. Donderdag zei de Nederlandse trainer nog de Champions League-droom niet op te willen geven, vrijdag wonnen zijn spelers de uitwedstrijd bij FC Augsburg.


Leverkusen moest winnen van de club van basisspeler Jeffrey Gouweleeuw om kans te houden op de felbegeerde 4e plek, aan het eind van de rit goed is voor deelname aan de Champions League. Eintracht Frankfurt bezet die plek nu met 2 punten meer én een duel minder gespeeld. Volgende week zondag staan de ploegen in de BayArena tegenover elkaar.

Veel goals
Kevin Danso zorgde voor een vroege domper voor Bosz en co, maar spits Kevin Volland repareerde die achterstand 3 minuten later. De Duits international schoot fraai raak. Na rust gebeurde er van alles in de Augsburg Arena. Kai Havertz prikte de bal met een gelukje over Kostas Stafylidis heen, nu op aangeven van Volland. De uitblinker gaf ook de assist op de late 1-4 van Julian Brandt.

Afgekeurde goals Leverkusen
Tussendoor scoorde verdediger Jonathan Tah nog en keurde de arbitrage op advies van de VAR 2 doelpunten van Leverkusen af. Het waren al de 3e en 4e treffer die de club dit seizoen door de videoscheidsrechter zag worden geannuleerd.