Ronald Koeman verliest vermakelijke 1e Clasico door 'aansteller' Ramos

admin • 19:54, 24-10-2020 / Laatste Update: 20:59, 04-01-2024

Ronald Koeman heeft zijn 1e El Clasico als trainer van FC Barcelona verloren van Real Madrid: 1-3. Het team van de Nederlander legde samen met de tegenstander een vermakelijke pot op de mat, maar ging uiteindelijk door een penalty ten onder.

De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud toen het al 1-1 stond. Real Madrid opende de score via Federico Valverde, die totaal niet werd gehinderd door Pique. Barça zette daarna echter de gashendel open en kwam door Ansu Fati snel weer op gelijke hoogte.

Kansen over en weer

De wedstrijd was dus eerder vermakelijk dan kwalitatief erg goed. Gaf verder niet, want het leverde veel kansen op. Zo waren in kort tijdsbestek eerst Messi en daarna Benzema dicht bij een doelpunt.

'Aansteller'

Pas in minuut 63 werd er weer gescoord. Het was Sergio Ramos die werd vastgehouden, zich erg aanstelde, maar wel terecht een pingel meekreeg. Hij ging zelf achter de bal staan en prikte de 1-2 binnen.

Slotakkoord

Natuurlijk ging Koemans team op zoek naar een doelpunt, maar het was Real dat er uiteindelijk nog eentje wist te maken. In de blessuretijd tekende Modric namelijk voor de slotakkoord.