🎥 | Erling Haaland scoort even 4 keer in 32 minuten voor Dortmund tegen Hertha

Martijn Baars • 23:25, 21-11-2020 / Laatste Update: 21:36, 04-01-2024

Een fenomeen. Niets meer en niets minder. Erling Braut Haaland is misschien wel de beste spits van het moment. En dat liet de jonge Noor zaterdag nog maar eens zien. Hij scoorde namelijk 4 keer in 32 minuten voor BVB en hield daarmee zijn ploeg aan een dikke zege in de Bundesliga.

Hertha BSC kreeg een aardige Haaland-show te verwerken. De ploeg uit Berlijn kwam 1-0 voor door een goal van Cunha, maar daarna was het de beurt aan de aanvaller van Dortmund: hij scoorde in de 47e, 49e en 62e minuut 3 keer. Een hattrick in 15 minuten!

4e van de avond

Guerreiro maakte er 4-1 van voor BVB, voordat Cunha met zijn 2e (uit een penalty) de stand op 4-2 bracht. Maar Haaland was nog niet klaar, want in de 79e minuut maakte hij zijn 4e van de avond.

Publiekswissel: Moukoko

Mooi voor hem natuurlijk. Daarna kreeg hij een publiekswissel in het lege stadion van Hertha. Voor hem in de ploeg kwam de pas 16-jarige sensatie Moukoko. Een veelbelovend talent! Het werd dus uiteindelijk 5-2 voor Dortmund, dat daarmee profiteerde van het verrassende puntenverlies van Bayern.