Europa League: Willems pakt rood, Promes geeft voetballes en Babel en Lens scoren (video's)

EPA

admin • 22:51, 20-09-2018 / Laatste Update: 15:44, 08-01-2024

De 1e wedstrijden in de Europa League-groepsfase zijn gespeeld. Om 18:55 trapten 12 wedstrijden af met daarin genoeg Nederlanders die opvielen. Zo schoten Ryan Babel en Jermain Lens hun Besiktas langs Saprsborg 08, pakte Willems een rode kaart en gaf Sevilla met Promes voetballes aan Standard Luik.

De Nederlander met de rode haren mocht in de rust invallen en stifte 5 minuten later de 1-0 binnen. De Noren hadden weinig in te brengen. Ook Jeremain Lens prikte na een goede counter. Eindstand: 3-1. Bekijk hieronder het doelpunt van Babel.

Tekst loopt door onder video's

Ryan Babel 🔥👏 #UEL #BESS08 #voetbalinside pic.twitter.com/qkILNMAyi2

— Voetbal Inside (@VoetbalInside) 20 september 2018

Rode kaart Willems

Bij landgenoot Jetro Willems liep het allemaal wat moeizamer tegen Olympique Marseille waar Kevin Strootman 90 minuten speelden. De ex-PSV'er begon in de basis bij Eintracht Frankfurt, maar mocht in de '59e minuut al gaan douchen.

Na een overtreding op Dimitri Payet pakte Willems zijn 2e gele kaart. Heel zwaar leek het allemaal niet. Met 10 man wist Die Adler wel te winnen van de Europa League-finalist van vorig seizoen. Eindstand: 1-2. Check hieronder nog de overtreding van Willems.

Tekst loopt door onder video

Rode kaart voor Willems!

🗣 'I did nothing' #OMSGE #UEL #voetbalinside pic.twitter.com/DzKOqxQqdC

Sevilla met Promes makkelijk langs Standard Luik

Het Europese debuut van Quincy Promes bij Sevilla verliep soepeltjes. De Spaanse ploeg won makkelijk van Standard Luik met 5-1. Standard kreeg waar voetballes in de Zuid-Spaanse stad.

Er was niet per se een hoofdrol weggelegd voor de Nederlander. Geen assist of doelpunt kwam op zijn naam, maar hij speelde wel de volle 90 minuten.