Everton geeft door handsbal in blessuretijd stunt op Old Trafford uit handen (video's)

Proshots

admin • 00:57, 05-04-2017 / Laatste Update: 06:13, 08-01-2024

Everton heeft dinsdagavond dure punten laten liggen op Old Trafford. Het team van Ronald Koeman stond tegen Manchester United lang met 0-1 voor, maar zag de thuisclub vlak voor tijd de gelijkmaker scoren.

Het was Phil Jagielka die na 21 minuten spelen de bezoekers liet juichen. Uit een hoekschop werkte de verdediger de bal acrobatisch binnen. Zijn bewaker Rojo en De Gea zagen er niet bepaald goed uit... Het was voor Jagielka zijn eerste goal sinds 672 dagen.

Lat

Manchester United deed er vervolgens alles aan om voor eigen publiek niet af te gaan, maar dit wilde niet lukken. Ibrahimovic, Pogba, Ashley Young, Rojo, Rashford: het lukte ze allemaal niet om te scoren. Everton had hier wel een paar keer de hulp van de lat bij nodig, maar toch dacht het stand te houden.

Cadeautje

Toen was daar opeens Ashley Williams, die in de 92ste minuut een schot van Shaw met de hand stopte. Een rode kaart voor de Everton-speler en een penalty volgde. Ibrahimovic wist wel raad met het cadeautje en gaf zijn ploeg een punt cadeau.

Stand

Door het gelijke spel heeft Everton nu 51 punten en staat nu gedeeld op plek 6, maar concurrent Arsenal treft woensdag West Ham United en kan uitlopen.

Leuk statistiekje

Everton is door de goal de eerste club uit de geschiedenis die 250 doelpunten tegen Manchester United wist te scoren. Maar dat zal de pijn niet verzachten.