Guardiola gelooft er niks van dat spelers Liverpool met kater op het veld stonden

3 juli 2020

AP

Volgens Manchester City-coach Pep Guardiola was er geen sprake van dat de spelers van Liverpool nog met een kater op het veld stonden in het duel met Manchester City.


De ploeg van Guardiola versloeg de kersverse kampioen met liefst 4-0. "Ik denk dat ze vorige week heel veel bier hebben gedronken, maar ze kwamen naar hier zonder bier in hun bloed en om deze wedstrijd te winnen", zei de Spaanse coach na de ruime zege.

Met rust al 3-0 achter
"Ik zag juist een ploeg met een enorme focus, met energie en de wil om te winnen. Vanaf de 1e minuut vlogen ze erin", vertelde Guardiola, die bijval kreeg van zijn collega Jürgen Klopp. Die stond met zijn team bij rust al 3-0-achter.

Mopperende Klopp
Liverpool had dit seizoen pas 1 keer eerder verloren en veroverde vorige week voor het eerst in 30 jaar de Engelse titel. "Als je je verhaal in de richting wilt sturen dat we niet gefocust waren, dan doe je dat maar", mopperde de Duitser na kritische vragen.

'Heeft niets met vorige week te maken'
"Ik vond de houding van mijn ploeg geweldig. Ze vochten met alles wat ze in zich hadden. Het heeft niets met vorige week te maken. Als er 1 team in de wereld is dat ons op deze manier kan afbluffen, dan is het waarschijnlijk City. We zullen ze een keer terugpakken, maar voor nu is het niet anders."