Heerlijke goals Messi en Suarez helpen Barça langs Atlético (video)

Brian Vesseur • 23:49, 01-02-2017 / Laatste Update: 19:40, 07-01-2024

FC Barcelona heeft Atlético Madrid verslagen in het eerste duel van de halve finale van de Copa del Rey. In Vicente Calderón, het stadion van de Madrilenen, werd het 1-2 voor Barcelona. De doelpunten van de uitploeg kwamen van Luis Suarez en Lionel Messi. Namens Atlético scoorde Antoine Griezmann. De doelpuntenmakers waren niet zo verrassend, de schoonheid van de doelpunten des te meer.

Huzarenstukjes

Het duurde slechts 7 minuten voordat Luis Suarez zijn befaamde pistoolgebaartjes kon maken. Als een jong, frivool jochie rende hij lachend weg na zijn doelpunt. Even daarvoor had de Uruguayaan landgenoot Diego Godin het bos ingestuurd en vervolgens Atlético-keeper Miquel Moya gepasseerd. De spits van Barça kreeg de bal aangespeeld, speelde de bal voorbij Godin en rende hem op volle snelheid voorbij. De verdediger was kansloos.

Hier zet Suárez en Godín én de voorheen waterdichte defensie van Atleti voor paal: #copadelrey #ziggosport #atlbar pic.twitter.com/LW2pUnvFCx

— Ziggo Sport Totaal (@ZiggoSport) February 1, 2017

De 2 topscorers van Barcelona zijn Suarez en Lionel Messi. Neymar, de derde musketier van de Catalaanse voorhoede, zorgt vooral voor de assists. Het kon dan ook niet uitblijven dat de grote, kleine Messi ook een doelpunt zou maken. En hoe. Vanaf een meter of 22 zorgde de Argentijn na 33 minuten voor een heerlijke 2-0. Via een snoeihard schot, dat de binnenkant van de paal raakte, liet hij Moya kansloos.

De golazo van Messi!! Oftewel: Hoe sloop je Atlético deel 2! #ziggosport #copadelrey #atlbar pic.twitter.com/BOtwYlf7vn

Griezmann laat het zien

Barça had een goed uitgangspunt voor de 2e wedstrijd van het bekerduel. Een marge van 2 en de nul. De enige opdracht voor de Catalanen was om de wedstrijd uit te spelen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, als Antoine Griezmann bij de tegenstander speelt. De topscorer van het afgelopen EK zorgde na 59 minuten voor de aansluitingstreffer.

Een vrije trap van iets over de middellijn kwam terecht op het hoofd van Godin. De 30-jarige mandekker stond te schuin naast het doel, dus moest de bal nog een keer voor het doel gooien. Hij zette zijn kop tegen de bal en zag Griezmann boven de verdediging uitkomen. De Fransman sprong en versloeg Barcelona-doelman Jasper Cillessen na een uur spelen.

Geen Neymar en Gabi

Neymar en Gabi moeten de 2e wedstrijd van de halve finale missen. Beide mannen werden op de bon geslingerd en waren al eerder in het toernooi tegen een gele prent aangelopen. Ook Stefan Savic, Saul, Juanfran en Griezmann kregen namens Atlético een gele kaart, maar voor die vier zitten er geen gevolgen aan.