🎥 | Horroravond Genk-goalie tegen Napoli; Liverpool na zege groepswinnaar

admin • 22:01, 10-12-2019 / Laatste Update: 05:33, 08-01-2024

Napoli staat in de Serie A liefst 17 punten achter op koploper Internazionale, maar in de Champions League doet de ploeg van coach Carlo Ancelotti wel wat er van ze verwacht wordt. Met een 4-0 zege op Racing Genk bereikte Napoli overtuigend de 8e finales van de Champions League.

In de eerste helft maakte Arek Milik een hattrick namens Napoli. De Poolse spits met een verleden bij Ajax scoorde in minuut 3, 28 en 38. Bij zijn 1e en 3e goal (penalty) profiteerde hij van fouten van Genk-doelman Maarten Vandevoordt. Met zijn 17 jaar, 9 maanden en 10 dagen werd Vandevoordt de jongste keeper ooit in de Champions League, maar het werd voor de jonge Belg een debuut om snel te vergeten.

Nog erger

In de 75ste minuut maakte Dries Mertens het debuut voor zijn jonge landgenoot nog een stukje pijnlijker, door hem vanaf 11 meter voor paal te zetten met een fraaie Panenka-penalty. Mertens tilde zijn totaal namens Napoli naar 118 goals in 296 wedstrijden. Het clubrecord blijft voorlopig nog op naam van Marek Hamšík, die 121 keer scoorde in 520 wedstrijden voor Napoli. De voormalig aanvoerder uit Slowakije nam voor de wedstrijd nog afscheid van het publiek in Stadio San Paolo in Napels. De 32-jarige Hamšík ging in februari voor 13 miljoen euro naar de Chinese club Dalian Yifang.

Groepswinnaar

Liverpool eindigt in poule E bovenaan met 13 punten uit 6 duels. De titelverdediger in de Champions League won vanavond met 0-2 bij Red Bull Salzburg, dat als 3e eindigt met 7 punten en na de winterstop verdergaat in de Europa League. Napoli eindigt als 2e met een puntje minder dan Liverpool. In de 8e finales zal Napoli dus worden gekoppeld aan 1 van de 8 groepswinnaars.