Juve soeverein op weg naar titel, Romeinen laten punten liggen

admin • 19:35, 15-04-2017 / Laatste Update: 19:36, 12-12-2023

Er werden zaterdagmiddag leuke potjes afgewerkt op Italiaanse bodem. Juventus maakte geen fout bij een laagvlieger en beide Romeinse clubs lieten punten liggen.

AS Roma - Atalanta

AS Roma heeft duur puntenverlies geleden in de strijd om het kampioenschap van de Serie A. In Rome kwam het niet verder dan een gelijkspel tegen Atalanta: 1-1. Jasmin Kurtic scoorde namens de bezoekers, topschutter Edin Dzeko bezorgde de thuisploeg nog een puntje.

De Romeinen zouden gewaarschuwd moeten zijn voor het dit seizoen sterk presterende Atalanta. Uit verloor Roma al met 2-1. Toch was het Atalanta die na ruim 20 minuten op voorsprong kwam. AS Roma kwam op gelijke hoogte maar maakte vervolgens vergeefs jacht op de zege. Ook supersub Francesco Totti kon met zijn late invalbeurt niets aan het puntenverlies doen.

Kevin Strootman en Hans Hateboer speelden voor Roma en Atalanta de gehele wedstrijd. Hateboer, oud-Groninger, had voor de 2e keer een basisplaats bij Atalanta.

Genoa - Lazio Roma

Rivaal Lazio Roma hoopte in de strijd om de 4e plaats met Atalanta te profiteren maar moest zelf vol aan de bak in Genoa. In de laatste minuut zorgde invaller Luis Alberto voor een punt: 2-2. Lazio moest met het Nederlandse verdedigingsduo Wesley Hoedt en Stefan de Vrij al na tien minuten een tegengoal incasseren.

Giovanni Simeone zette de thuisploeg op voorsprong. Nog voor rust maakte Lucas Biglia de gelijkmaker nadat hij in 1e instantie vanaf de 11 meter miste, wist hij in de rebound wel raak te schieten. Goran Pandev deed zijn oude ploeg pijn door een kwartier voor tijd weer namens Genoa te scoren. Alberto zorgde ervoor dat Lazio toch nog een puntje meenam uit Genoa.

Juventus - Pescara

Juventus kende geen problemen bij hekkensluiter Pescara (2-0). Gonzalo Higuaín scoorde 2 keer in de 1e helft.

Strijd om de titel

De club uit Turijn stevent af op de 6e landstitel op rij. Met nog 6 speelrondes te gaan bedraagt de voorsprong op nummer 2 Roma 8 punten. De nummer 3 Napoli speelt zaterdagavond nog tegen Udinese en kan op 2 punten van de Romeinen komen.