Krankzinnige comebacks zorgen voor 2 onmogelijke 3-3's

BSR

admin • 23:53, 26-03-2019 / Laatste Update: 23:24, 05-01-2024

In 2 kwalificatiewedstrijden leken Noorwegen en Zwitserland allebei al vroeg de zaakjes op orde te hebben, maar toch gaven ze nog alles uit handen. Beide teams speelden met 3-3 gelijk: Noorwegen tegen Zweden en Zwitserland tegen Denemarken.

Voor Noorwegen was het uiteindelijk een dubbel gevoel. De Noren stonden tot de 70e minuut met 2-0 voor, maar gaven tot minuut 91 3 goals weg. Daardoor moest Ola Kamara er in de 96e(!) minuut er nog 3-3 van maken.

AZ-spits Bjorn Johnson had bij de Noren voor de openingsgoal gezorgd. Na rust verdubbelde Joshua King de score. Nadat Claesson in de 70e minuut de Zweedse hoop terugbracht, maakte Robin Quaison in de 86e minuut gelijk. In de blessuretijd scoorde Quaison weer, maar het bleek niet de winnende. Diep in de extra minuten greep Noorwegen de 3-3.

Zwitserland

Ook Zwitserland kan zichzelf voor de kop slaan. Heel gemakkelijk kwamen ze met 3-0 voor, maar vanaf de 84e minuut stortte de hele boel in elkaar. 'Zanka' Jørgensen, Christian Gytkjaer en Hendrik Dalsgaard scoorden binnen 10 minuten 3 Deense goals.