Luis Enrique: 'Het leek op script van een horrorfilm'

admin • 08:58, 09-03-2017 / Laatste Update: 05:48, 07-01-2024

Geen enkele supporter van FC Barcelona zal ooit vergeten wat woensdagavond in Camp Nou gebeurde. Tenminste, daar is trainer Luis Enrique heilig van overtuigd, nadat zijn ploeg Europese voetbalhistorie had geschreven. Als eerste club slaagde Barcelona erin een nederlaag van 4-0 weg te poetsen in de return.

Gedenkwaardige avond

"Ieder kind dat vanavond in Camp Nou was, zal deze wedstrijd nooit vergeten. En de ouders en alle andere fans ook niet'', zei Enrique. Zijn sterrenteam versloeg Paris Saint-Germain in de return van de achtste finales in de Champions League met 6-1. Het beslissende doelpunt van Sergi Roberto viel diep in de blessuretijd.

'Script van een horrorfilm'

"Deze avond is niet in woorden te beschrijven'', aldus de trainer, die na dit seizoen vertrekt bij Barcelona. "Het leek wel het script van een horrorfilm. Dit is een overwinning op basis van vertrouwen. Tot en met de 95ste minuut geloofden we erin. Ondanks alle risico's die we moesten nemen, speelden we bijna een perfecte wedstrijd. Dit geeft ons een enorme boost voor de rest van het seizoen.''