Barça zorgt met historische comeback voor uitschakeling PSG (video's)

admin • 23:47, 08-03-2017 / Laatste Update: 01:24, 05-01-2024

KRANKZINNIG! Barcelona heeft voor een historische comeback gezorgd in de Champions League door PSG uit te schakelen in de achtste finales. De 4-0 nederlaag van 3 weken geleden wisten de Catalanen in een waar spektakelstuk goed te maken. Het werd 6-1.

Droomstart Barça

Barcelona trad zoals verwacht aan in een zeer aanvallende formatie: 3-4-3. De Catalanen gingen de eerste minuten volle bak en waar menig voetbalfan op hoopte werd werkelijkheid: Barça kende een droomstart en kwam al na 3 minuten op een 1-0 voorsprong via Luis Suarez. Een typische Suarez goal, die de bal met het hoofd net voor PSG-keeper Kevin Trapp weg wist te koppen om vervolgens te scoren.

ZO! Daar is al de openingstreffer van Barcelona. Binnen drie minuten verdwijnt de bal via Suarez in het doel. #socialreplay #BARPSG pic.twitter.com/o9s8bXCGTm

— Veronica Televisie (@VeronicaTV) March 8, 2017

Fel Barça

Barça speelde zoals PSG in eigen huis ook speelde tegen de Spanjaarden. Volle bak vooruit en bij balverlies direct de bal terugveroveren. Het bleek in de eerste 10 minuten een wapen, maar naarmate de eerste helft vorderde kroop PSG wat meer uit de schulp. De storm van Barça ging wat liggen en PSG leek wat meer controle over de wedstrijd te krijgen. Tot Barcelona in de 40e minuut ineens hard toesloeg. Een voorzet van Andres Iniesta werd ongelukkig aangeraakt door PSG-middenvelder Layvin Kurzawa, waardoor de bal van richting veranderde en hij daarmee zijn eigen doelman verschalkte: 2-0.

2-0 voor FC Barcelona! Layvin Kurzawa tikt hem in zijn eigen doel. #socialreplay #BARPSG pic.twitter.com/5AjdCerEcj

Barça schiet ook in tweede helft uit startblokken

Waar PSG-trainer Unai Emery zijn ploeg tijdens de rust heeft proberen te kalmeren en organisatorisch goed neer te zetten, zal Luis Enrique zijn mannen hebben opgepept om de tweede helft op dezelfde wijze te beginnen als de eerste. Of de woorden van Enrique hebben geholpen kan niet gezegd worden, maar 3 minuten na rust lag de bal er alweer in: 3-0. Op zeer ongelukkige wijze bracht PSG-back Thomas Meunier Neymar met zijn hoofd ten val en de bal ging op de stip. Scheidsrechter Deniz Aytekin wuifde het voorval eerst weg, maar legde op advies van de 5e man de bal toch op de stip. Lionel Messi ging achter de bal staan en knalde deze snoeihard tegen de touwen.

GOAL! En weer is het Barcelona. Messi scoort een penalty nadat Neymar onderuit wordt gehaald in het strafschopgebied. #socialreplay #BARPSG pic.twitter.com/aRQ8LZjMoV

— Veronica Televisie (@VeronicaTV) 8 maart 2017

Cavani knalt hoop Barça aan flarden

Terwijl heel Camp Nou nog aan het nagenieten was van de derde treffer lag hij er aan de overkant alweer bijna in. De buitenkant van de paal stond de 3-1 van Edinson Cavani in de weg na een goede actie aan de rechterkant van penaltyveroorzaker Meunier. De Uruguayaanse goalgetter van PSG zorgde er echter 9 minuten later voor dat er wel kon worden gejuicht voor de Franse topclub. Kurzawa kopte de bal op de achterlijn fraai terug naar Cavani, die verwoestend de bal achter doelman Ter Stegen schoot: 3-1. Het uitdoelpunt betekende alweer de 38ste treffer van Cavani dit seizoen, maar nog belangrijker: Barça moest er nog 3 maken om door te gaan.

BOEM! Daar was de comeback van Barcelona teniet gedaan. Cavani haalt hard uit en zorgt voor de 3-1. #socialreplay #BARPSG pic.twitter.com/uPSrOpnBdY

PSG krijgt kansen op tweede treffer

Hoe hard de thuisploeg het nog probeerde, het vocht vooral tegen zichzelf. Neymar en Suarez pakten geel door de frustraties de vrije loop te laten gaan en PSG leek nog het meest kans te maken op een treffer.

Krankzinnige slotfase

Toch was het Barça dat uit het niets op 4-1 kwam. Neymar schoot vanaf een meter of 18 een vrije trap schitterend binnen.

Heerlijke vrije trap van Neymar zorgt voor de 4-1. Barcelona heeft nog een paar minuten voor twee doelpunten. #socialreplay #BARPSG pic.twitter.com/5Ibt9U6b6K

5-1!!

Niks aan de hand voor PSG zou je denken, maar 2 minuten later kreeg de thuisploeg wederom een penalty. Suarez werd neergelegd en Neymar ging achter de bal staan. Geen Messi dit keer, want de 2 hadden een weddenschap dat Neymar er 2 zou maken. De Braziliaan faalde niet en dus hadden de Catalanen nog maar 1 treffer nodig om de kwartfinale te bereiken.

5-1! Neymar vanaf de penaltystip. Nog één doelpunt heeft Barcelona nodig. #socialreplay #BARPSG pic.twitter.com/MoOc8fkDHt

BI-ZAR!

NOG MAAR 1  TREFFER! En dus zette Barça alles op alles. In de 95e minuut werd het harde werken van Barça beloond en tikte Sergio Roberto de 6-1 binnen. Wat niemand voor ogen hield gebeurde, Barça is alsnog door naar de kwartfinale van de Champions League!!

WOW! FC Barcelona scoort de 6-1! En gaat zo naar de kwartfinale. #socialreplay #BARPSG pic.twitter.com/urVYkTFgOK