Mané trekt Liverpool uit diep dal met 2 snelle goals tegen Spurs (video)

Martijn Baars • 21:22, 11-02-2017 / Laatste Update: 13:02, 12-12-2023

Sadio Mané mag bij Liverpool de geschiedenisboeken in als de speler die de club uit een diep dal trok. De Senegalese aanvaller zorgde met 2 snelle goals in de eerste helft tegen Tottenham Hotspur voor de eerste overwinning van de club in 2017.

Assist Wijnaldum

Zijn eerste goal, in de 16e minuut, was op aangeven van Georginio Wijnaldum. De Nederlander stuurde zijn ploeggenoot met een heerlijke steekpass diep en Mané rondde prima af: 1-0. Twee minuten later was hij attent bij een klutsbal voor de goal van Hugo Lloris: 2-0.

Mané opent de score, Wijnaldum met de assist! #livtot pic.twitter.com/iGrjcJRLVf

— Ziggo Sport Totaal (@ZiggoSport) February 11, 2017

Touwtjes in handen

Na de 2 snelle goals nam Liverpool gas terug, maar hield de ploeg van trainer Jürgen Klopp wel de overhand. Tottenham stelde erg teleur en creëerde bijna geen enkele kans. Liverpool had al 5 competitieduels niet meer gewonnen en zag in de tussentijd koploper Chelsea verder weg lopen en de achtervolgers naderen.

Gelijkwaardiger in 2e helft

In de tweede helft waren beide ploegen wat gelijkwaardiger. Liverpool leunde comfortabel op de 2-0 voorsprong en liet de Spurs het spel maken. Toch bleef het bij 2-0. De enige score die wél opliep, was die van gele kaarten. Trainer Mauricio Pochettino van de Spurs zag 5 van zijn spelers geel pakken. Vincent Janssen mocht de laatste 10 minuten nog meedoen bij de bezoekers, maar kreeg geen enkele kans om te scoren.

Terug in de achtervolging

The Reds komen met de 3 punten tot op een punt van nummer 2 Tottenham. De achterstand op koploper Chelsea is 10 punten en de Londense ploeg komt zondag ook nog in actie in de uitwedstrijd tegen Burnley.