Newport County stunt wéér en schakelt Middlesbrough uit in FA Cup (video)

5 februari 2019

Het is de Welshe club Newport County weer gelukt om te stunten in de FA Cup. Na een eerdere 1-1 bij Middlesbrough, werd het in de replay 2-0 in de thuishaven van het kleine clubje uit de League Two (4e Niveau).


Voor Newport is het al de 2e stunt dit toernooi, want in de vorige ronde schakelde het al Leicester City uit. In de volgende ronde krijgt het nu Manchester City op bezoek.

Engels weer
Het regende in Wales als een gieter en het was de hele wedstrijd goed te zien dat Newport veel beter met het slechte veld kon omgaan dan Middlesbrough, dat de biljartlakens van het Championship gewend is.

Ingestudeerd
Beide goals vielen in de 2e helft. Kort na rust scoorde Robbie Willmot uit een counter en 20 minuten later volleerde Pádraig Aimond de bal uit een corner schitterend tegen de touwen. De goal was duidelijk ingestudeerd. Aimond liep slim naar de eerste paal, waar hij helemaal vrij stond.

Verschil
Om nog maar eens aan te geven hoe groot het verschil normaal gesproken is: Middlesbrough staat op dit moment 5e op het 2e niveau van Engeland. Newport speelt 2 niveaus lager en staat daar 14e.

Verbetering
Het vorige seizoen in de FA Cup was ook al legendarisch voor Newport. Toen eindigde de club in de 4e ronde, waar ze Tottenham Hotspur in eigen huis tot een replay dwongen (1-1). Uiteindelijk werd die verloren. Door de winst van vanavond is het vorige bekerseizoen alweer verbeterd.