Rashford de held van Old Trafford met 2 treffers tegen Liverpool (video's)

Bart van der Wijst • 16:25, 10-03-2018 / Laatste Update: 16:05, 07-01-2024

Marcus Rashford kan de komende weken niet meer stuk in het rode gedeelte van Manchester. De 20-jarige aanvaller was de grote man namens United tegen aartsrivaal Liverpool. Hij was goed voor 2 doelpunten binnen 10 minuten tijd. Eric Bailly maakte namens de thuisploeg nog een eigen goal: 2-1.

Rashford mocht voor het eerst sinds 26 december van het vorige jaar weer eens in de basis beginnen in de Premier League. Dat betaalde zich uit, want Liverpool-back Trent Alexander-Arnold werd gek gespeeld door de Engelsman.

Heel snel goal + goal

Na een klein kwartier kwam United op voorsprong. David de Gea trapte uit, Romelo Lukaku verlengde en Alexander-Arnold stond te slapen toen Rashford vertrok. De linksbuiten kapte achter het standbeen naar binnen en krulde binnen: 1-0.

Niet gek veel later speelde hetzelfde scenario zich af. Weer een lange bal van De Gea, die kwam terecht bij Lukaku. De Belg bleef sterk aan de bal en probeerde Alexis Sánchez te bereiken. Dat doorzag Virgil van Dijk, maar die kon niet voorkomen dat de bal terechtkwam bij Rashford. Hij aarzelde niet en knalde via Alexander-Arnold raak.

Kont tegen eigen 16

Met die stand gingen we rusten. Na de thee zagen we een compleet ander Liverpool. De ploeg van Jürgen Klopp was veel agressiever en greep United bij de strot. Het elftal van José Mourinho hing met 9 à 10 man voor eigen 16 en er was geen doorkomen aan voor de Reds.

Toch viel de aansluitingstreffer. Eric Bailly, die verder een puike pot speelde, maakte op onfortuinlijke wijze gelijk. Sadio Mané zette voor, de Ivoriaan schoot met links achter De Gea.

Nagelbijten

Vervolgens was het nog 20 minuten nagelbijten voor Mourinho en z'n boys. De Portugese oefenmeester wisselde verdedigend om de overwinning over de streep te trekken. Kansen kreeg Liverpool niet en ook Mo Salah, die compleet uit de wedstrijd werd gespeeld door Ashley Young, had het niet.

Uiteindelijk stonden er 6 minuten blessuretijd op het bord, iets waar niet iedereen het mee eens was. In die tijd vielen er nog de nodige corners, maar daaruit kon Liverpool geen goal maken. Een overwinning dus voor United, dat uitloopt op de eeuwige rivaal in de Premier League. Het gat is nu 5 punten.