Real Madrid klaart Barca na 2 gruwelijk uitgespeelde counters (video's)

Trevor Wagener • 01:53, 14-08-2017 / Laatste Update: 22:28, 12-12-2023

Real Madrid is er na een krankzinnige slotfase in geslaagd het 1e duel om de Spaanse Supercup te winnen. In het Camp Nou van aartsrivaal FC Barcelona eiste Cristiano Ronaldo een absolute hoofdrol op in de 3-1 overwinning.

De heerlijke Clásico kende maar liefst 9 gele kaarten waarvan er 2 voor de Portugese superster waren. De vedette viel kort voor het hele uur in voor Karim Benzema en legde 10 minuten voor het einde zijn vinger op de wedstrijd.

Ronaldo-show

Bij een 1-1 stand besloot de Portugees vanaf links naar binnen te kruipen en verwoestend uit te halen met zijn rechtervoet. Het fenomeen liet keeper Marc-Andre Ter Stegen kansloos en Madrid leidde met 2-1. 2 minuten later mocht hij vertrekken: na zijn goals trok hij zijn shirt uit en scheidsrechter Ricardo de Burgos verdacht hem kort daarop van een schwalbe.

Ontspoord

Hiermee was de wedstrijd volledig losgebarsten: opstootjes werden als vanouds geen uitzondering meer en het spel lag vaker stil dan dat het liep. Tussen al het trammelant door wist Marco Asensio, ook ingevallen, nog voor een kunststukje te zorgen door op magistrale wijze de 3-1 te maken.

Iedereen een rolletje

Lionel Messi was op een goal na onzichtbaar. Hij maakte 3 minuten voor Ronaldo's overname de 1-1 uit een strafschop. Real Madrid kwam nota bene op voorsprong door toedoen van hun grootste hater: Gerard Pique werkte de bal 5 minuten na de pauze achter de kansloze Ter Stegen. Woensdag om 23:00 is de return in Bernabeu.