Real morst weer punten, dit keer in spektakelstuk tegen Celta (video's)

admin • 23:37, 07-01-2018 / Laatste Update: 11:20, 05-01-2024

Real Madrid heeft voor de zoveelste keer punten gemorst in La Liga. In de Spaanse competitie staan ze na een gelijkspel mijlenver achter op koploper Barcelona. In Vigo werd het tegen Celta in een knotsgekke wedstrijd 2-2.

De 1ste helft was al om te smullen. Er werd aanvankelijk in het 1ste half uur niet gescoord, maar daarna ging het los. Binnen 5 minuten werd er 3 keer gescoord. Daniel Wass opende de score voor thuisploeg Celta, maar Gareth Bale zorgde er binnen een mum van tijd voor dat Real weer op een 2-1 voorsprong stond.

Met die stand gingen de clubs rusten, om vervolgens na rust weer lekker door te gaan met een attractieve pot voetbal. In de 72ste minuut dacht Iago Aspas dat hij zijn club op 2-2 zou schieten, maar hij faalde vanaf de stip. Keylor Navas had de pingel veroorzaakt door opzichtig Aspas tegen te houden.

Even later was het toch raak voor Celta. Wass gaf een afgemeten voorzet op een instormende Maximiliano Gomez, die de bal knetterhard tegen de touwen kopte.

Vlak voor tijd was Real nog dicht bij de winst, maar ze moeten toch 2 verliespunten in Vigo achterlaten. De Koninklijke staat nu maar liefst 16 punten achter op Barça, op de 4de plek in La Liga. Ze hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.