Ruim 100.000 Frankfurt-fans willen ticket voor EL-finale in Sevilla

10 mei 2022

AFP

Wat een club is Eintracht Frankfurt toch! De huidige nummer 12 van de Bundesliga heeft 'veel meer dan 100.000' aanvragen gekregen voor tickets voor de Europa League. Op 18 mei spelen de Duitsers in het Spaanse Sevilla tegen het Schotse Rangers onder leiding van manager Giovanni van Bronckhorst.


De club zal moeten schiften tussen haar hondstrouwe supporters. Officieel kreeg Frankfurt 'maar' 10.000 finale-kaartjes van de UEFA.

"We rekenden op een grote vraag maar dat het zo massaal zou zijn, overtreft alle verwachtingen", zei bestuurslid Axel Hellmann op de website van de club. Eintracht vermeldde verder 'haar best te zullen doen' om zoveel mogelijk supporters aan tickets te helpen.

"We weten nu al dat er velen teleurgesteld zullen zijn", ging Hellmann verder. Maandag maakte de club bekend dat het in het eigen stadion een groot scherm zal ophangen.

Hondstrouw
Vorige maand zagen ruim 25.000 Frankfurt-fans toe hoe Eintracht FC Barcelona in Camp Nou uitschakelde in de kwartfinales. Ook in Londen, voor het treffen met West Ham United, werd de club massaal gevolgd door haar aanhang.

Eintracht staat voor het eerst sinds 1980 in een finale van een Europees toernooi. Destijds werd de UEFA Cup veroverd: over 2 wedstrijden werd toen competitiegenoot Borussia Mönchengladbach verslagen.