Sporting bekert naar halve finale, Dost scoort pingel

EPA

admin • 00:53, 30-12-2018 / Laatste Update: 03:46, 05-01-2024

Marcel Keizer heeft zich met Sporting Portugal geplaatst voor de halve finale om de Taça de Liga, een van de 2 bekertoernooien in Portugal. Sporting had weinig moeite met tegenstander Feirense: 1-4.

De ploeg van Keizer, die afgelopen zondag voor het eerst onder de Amsterdammer verloor, moest winnen op bezoek bij Feirense om de halve eindstrijd kunnen spelen. Dat komt omdat de 1e ronde in de Taça de Liga bestaat uit een groepsfase. Daarin had Sporting Portugal al verloren van Estoril, terwijl Feirense al 2 keer had gewonnen.

Penalty voor Bassie

Het werd een eenvoudige wedstrijd voor Keizer en zijn mannen. Mede dankzij een goal van Bas Dost werd er liefst 1-4 gewonnen. Dat was meer dan voldoende voor de 1e plek in de poule en een plek bij de laatste 4.

In de andere poules plaatsten Benfica en Braga zich al. FC Porto komt morgen in actie en verdedigt dan de eerste plek in de groep tegen Belenenses.