Tottenham moet weer een replay spelen na 2-2 tegen nummer laatst van League One

Action Images via Reuters

Martijn Baars • 20:10, 18-02-2018 / Laatste Update: 22:24, 05-01-2024

Tottenham Hotspur maakte afgelopen dinsdag indruk in de Champions League met een 2-2 gelijkspel bij Juventus, maar de ploeg van Mauricio Pochettino overtuigt dit seizoen nog niet echt in de FA Cup.

Tegen Rochdale, de nummer 24 van de League One, werd het ook 2-2. De miljoenenploeg uit Londen heeft daarom nog een replay op Wembley nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de FA Cup.

Moeite in de FA Cup

Tottenham Hotspur had in de vorige ronde van de FA Cup ook al grote moeite met Newport County, de huidige nummer 12 van de League Two. Toen maakte Kane in de heenwedstrijd tegen het kleine clubje uit Wales kort voor tijd de gelijkmakende 1-1, waarna Spurs via een 2-0 overwinning op Wembley alsnog doorging naar de achtste finales van de FA Cup.

Eerste goal Lucas

Daarin had Tottenham Hotspur zondag dus alle moeite met Rochdale AFC, de nummer 24 van de League One, het derde profniveau van Engeland. De 111 jaar oude club kwam kort voor rust via spits Ian Henderson zelfs op voorsprong in het Spotland Stadium, waar alle 10.000 stoeltjes bezet waren. Lucas Moura, die in januari werd overgenomen van Paris Saint-Germain, bracht Spurs een kwartier na rust weer op gelijke hoogte. Het was voor de Braziliaanse vleugelaanvaller zijn eerste treffer voor Tottenham Hotspur.

Late goals

Harry Kane leek in de 88ste minuut opnieuw de redder te gaan worden voor de Londenaren. Hij schoot zijn strafschop koeltjes binnen en maakte daarmee zijn 34ste treffer van dit seizoen in 35 duels in alle competities. Daarmee leek de strijd wel gestreden voor Rochdale, maar in de 3e van 4 minuten blessuretijd schoot invaller Steve Davies nog de 2-2 binnen namens de thuisploeg. Zij mogen zich dus ook gaan opmaken voor een trip naar Wembley, waar binnenkort de replay zal worden gespeeld.

Swansea of Sheffield Wednesday

Tottenham Hotspur of Rochdale neemt het in de kwartfinale van de FA Cup op tegen Sheffield Wednesday of Swansea City, die zaterdagmiddag op Hillsborough niet verder kwamen dan een 0-0 gelijkspel. Zij spelen binnenkort nog hun rentree in Swansea.