Tyrell Malacia op zijn plek bij Manchester United: ‘Ik voel me echt al thuis’

25 juli 2022

Getty Images

Het zijn drukke weken voor oud-Feyenoorder Tyrell Malacia. De linksback rondde op 5 juli zijn transfer af naar Manchester United en ging direct daarna op tour in Azië en Australië. Malacia heeft het al vanaf dag 1 naar zijn zin, zo vertelt hij in een interview met het eigen clubkanaal.


"Ik voel me echt al thuis", sprak Malacia. "De jongens hebben me goed opgevangen. Ik ben goed met Anthony Elanga en natuurlijk Tahith Chong. Hannibal Mejbri, Ethan Laird en Jimmy Garner, de jongere jongens eigenlijk."

Malacia maakte tijdens het tripje naar de andere kant van de wereld al veel minuten. "Een paar van de oudere jongens, zoals Eric Bailly en Alex Telles, praten veel met mij. Ik leer over de groep en het team", aldus Malacia.

Malacia senior
Het hielp Malacia misschien ook dat zijn vader ook dichtbij was in zijn eerste weken bij de club. De linksback ziet zijn vader ook als grootste inspiratiebron. "Omdat hij altijd hard werkte en voor mij klaar stond", verklaarde Malacia. "Zoals nu, hij kwam alleen naar Thailand en Australië."

Malacia begint het nieuwe seizoen in de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Brighton. Concurrenten van de Nederlander zijn Luke Shaw en Alex Telles.