VfB Stuttgart wint topper tegen HSV op z'n Duits: winnende goal in blessuretijd

BSR Agency

Martijn Baars • 01:13, 29-05-2020 / Laatste Update: 03:40, 08-01-2024

Hamburger SV heeft bij VfB Stuttgart een gevoelige nederlaag geleden. Het team van Rick van Drongelen en Timo Letschert stond bij rust met 0-2 voor, maar ging uiteindelijk met 3-2 onderuit tegen de concurrent in de strijd om directe promotie naar de Bundesliga.

HSV kwam na ruim een kwartier op voorsprong dankzij een kopbal van Joel Pohjanpalo. Vlak voor rust maakte Aaron Hunt het nog erger voor Stuttgart door een penalty te benutten.

Penalty en winner in blessuretijd

Direct na de rust tekende Wataru Endo voor de aansluitingstreffer. Na een uur spelen kreeg ook Stuttgart een penalty. González benutte het buitenkansje. Ondanks de gelijkmaker ging HSV op zoek naar de winnende goal, maar Stuttgart was gevaarlijker. Eerst schoot Stenzel uit een vrije trap op de paal, daarna was het Gonzalo Castro die na een counter in blessuretijd voor het winnende doelpunt zorgde.

Stand

Door de overwinning gaat Stuttgart over HSV heen en staat 2e in 2. Bundesliga. De Hamburgers staan 3e met 2 punten achterstand. Arminia Bielefeld blijft afgetekend koploper.