Weergaloze Özil bezorgt Arsenal 10de overwinning op rij en brengt Gunners de top-4 in (video)

admin • 00:51, 23-10-2018 / Laatste Update: 01:06, 05-01-2024

Arsenal is bezig aan een heerlijke serie en bevestigde maandagavond nogmaals dat de overstap van Arsene Wenger naar Unai Emery een vooralsnog gouden zet is geweest. Leicester City kwam nog wel op voorsprong in Londen, maar door een goal en assist van Mesut Özil boekte Arsenal zijn 10de zege op rij.

Sinds augustus ongeslagen

Sinds 25 augustus is de ploeg van Emery nu ongeslagen. Dat is inclusief Europese wedstrijden. Toch begon Arsenal heel matig aan de pot tegen Leicester. 'The Foxes' kwamen dan ook na een halfuur spelen dik verdiend op voorsprong. De voorzet van Ben Chilwell werd van richting veranderd door Hector Bellerin waardoor de 0-1 de boeken ingaat als een eigen goal.

Mesut Özil-show

Het was een wake-up call voor Arsenal dat daarna als een tierelier begon te draaien toen de grote Mesut Özil-show begonnen was. Eerst maakte de Duitser een fraaie aanval zelf af door heel beheerst de bal in de lange hoek te schuiven. Maar het was niet zijn goal die het publiek op de banken kreeg, maar de assist in de 2de helft.

Gouden wissel

Na een uurtje spelen kwam Pierre-Emerick Aubameyang binnen de lijnen en die wissel betaalde zich na 6 minuten al dubbel en dwars uit. In die periode maakte de invaller 2 goals, allebei op schitterend aangeven van Özil die zeker bij de 3-1 de voetbalharten sneller deed kloppen door eerst de aanval zelf op te zetten met een hakje en hem daarna half stiftend op Aubameyang voor te geven.

Door de overwinning schuift Arsenal op naar plek 4, op slechts 2 punten van koplopers Manchester City en Liverpool.