Tien PEC-fans krijgen mogelijk stadionverbod van paar maanden
i

Pro Shots

Tien PEC-fans krijgen mogelijk stadionverbod van paar maanden

admin • 08:06, 23-11-2016 / Laatste Update: 05:13, 07-01-2024

10 supporters van PEC Zwolle krijgen mogelijk een stadionverbod. Dat komt doordat ze bevelen van de politie hebben genegeerd vóór de wedstrijd tegen Roda JC op 5 november. Ze moeten zich donderdag melden bij het Zwolse bestuur.

De fans staken de Ceintuurbaan in Zwolle over, terwijl dat niet mocht van de agenten. Maar ze deden het toch en moeten zich daarom in het stadion van PEC melden. De KNVB heeft namelijk de richtlijn dat wie een bevel van de politie negeert, een stadionverbod van maximaal 9 maanden kan krijgen.

Tekst en uitleg

PEC Zwolle heeft de 10 supporters via een brief laten weten dat ze donderdag naar het stadion moeten komen om tekst en uitleg te geven. Een team dat bestaat uit vertegenwoordigers van de politie, de voetbalclub, de gemeente en een lid van de supportersvereniging is daarbij aanwezig.

Ceintuurbaan

Een politiewoordvoerder laat aan De Stentor weten dat de 10 supporters op 5 november onderdeel waren van een grote groep supporters die, voorafgaand aan de wedstrijd, vanuit de binnenstad richting het stadion liep. De groep wilde volgens de politie niet lopen door de fiets- en voetgangerstunnel, die onder de Ceintuurbaan loopt, maar boven de grond over de Ceintuurbaan. Daar mogen alleen geen voetgangers lopen.

Stadionverbod

PEC weet nog niet of de 10 ook echt een stadionverbod krijgen. Diederik Meijntjes zegt tegen De Stentor dat het een strafrechtelijke zaak is waar PEC Zwolle niet overgaat. Het OM houdt zich bezig met de zaak en stuurt het dossier mogelijk door naar de KNVB. De bond bepaald volgens Meijntjes of er een stadionverbod moet komen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.