Na 25 jaar is Royal Antwerp FC eindelijk weer terug in Europa
i

BELGA

Na 25 jaar is Royal Antwerp FC eindelijk weer terug in Europa

admin • 19:40, 26-05-2019 / Laatste Update: 21:44, 05-01-2024

Het heeft 25 jaar geduurd, maar Royal Antwerp FC gaat Europa in! De ploeg uit Antwerpen heeft zich zondag verzekerd van de voorronden van de Europa League door Charleroi met 3-2 te verslaan.

Charleroi maakte het de oudste club van België meteen erg lastig door 2 keer te scoren. Victor Osimhen en Dorian Dessoleil zette de bezoekers al na 12 minuten op een 2-0-voorsprong. Echter, zo snel als Charleroi wist te scoren, zo snel vonden ook de spelers van Antwerp het net: 10 minuten later stond het namelijk alweer gelijk dankzij Dieumerci Mbokani en Lior Refaelov. Laatstgenoemde schoot een penalty binnen. Charleroi speelde inmiddels met 10 na een rode kaart voor Gjoko Zajkov.

Het feest barstte pas echt los toen nogmaals Mbokani zijn ploeg na ruim een uur op voorsprong zette. Antwerp bereikte de play-offs om Europees voetbal door 4e te worden in de kampioenspoule. Charleroi was de winnaar van play-off 2 en mocht zo als nummer 9 van het reguliere seizoen nog hopen op een Europees avontuur.

UEFA Cup

25 jaar geleden kwam Antwerp voor het laatst uit in de Europa League, dat toen nog de UEFA Cup werd genoemd. In 1993 verloor de Belgische club de Europa Cup II-finale van Parma.