3 maanden cel voor Willem II-supporter na gooien juichende Feyenoordfan
i

Pro Shots

3 maanden cel voor Willem II-supporter na gooien juichende Feyenoordfan

admin • 18:17, 09-01-2017 / Laatste Update: 06:22, 08-01-2024

4 supporters van Willem II zijn maandag door de rechtbank in Breda veroordeeld tot taak- en celstraffen tot 3 maanden, omdat ze 2 oktober vorig jaar 2 Feyenoordsupporters mishandelden, waarvan er 1 over de reling werd gegooid tijdens de wedstrijd Willem II - Feyenoord (0-2).

De opgelegde taakstraffen zijn 40 en 60 uur. De 3e verdachte kreeg 2e weken cel, de 4e moet 3 maanden brommen tussen 4 muren. De Tilburgers hebben daarnaast van de KNVB een stadionverbod gekregen van 5 en 8 jaar. Eén van hen mag zijn hele leven lang geen enkel stadion meer in. De verdachte die 3 maanden moet brommen en een levenslang stadionverbod krijgt, bleek geen lieverdje...

Deze supporter was zeker geen first offender. Fors strafblad, net 5 jaar stadionverbod uitgezeten en weigert medewerking. #rbbreda https://t.co/3Kth2LJAiJ

— Pieter van Klinken (@pvklinken) 9 januari 2017

'Hij schold ons uit'

De Rotterdammers vierden een doelpunt van hun club terwijl ze in het vak van de thuisclub zaten. Het was tijdens en na de wedstrijd erg onrustig in Tilburg. De politie pakte in totaal die dag 7 supporters op. Daaronder ook de Feyenoordsupporter die over de reling werd gegooid. Die zou na de wedstrijd in het centrum van Tilburg bevelen van de politie niet hebben opgevolgd.

1 van de Tilburgse verdachten vertelde over de de provocaties van de Feyenoord-supporter. "Hij schold ons uit met de ziekte waaraan mijn schoonvader 2 weken ervoor overleed. Toen ging bij mij het licht uit." Het was de Tilburger die de laagste straf kreeg en die ook uitgebreid spijt had betuigd.

'Recht om te juichen'

De rechter sprak in haar vonnis uitdrukkelijk van een 'recht om te juichen' als je club een doelpunt maakt. "Als je naar het voetbal gaat, zou je daarvoor niet bang moeten zijn."

[poules_game teasertext="" team="willem-ii" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="" ]