Aanvoerders eredivisieclubs haten kunstgras
i

Pro Shots

Aanvoerders eredivisieclubs haten kunstgras

Martijn Baars • 20:41, 05-10-2016 / Laatste Update: 19:36, 07-01-2024

PEC Zwolle heeft het allerslechtste veld van de eredivisie dit seizoen. Dat blijkt uit de tussenstand van de veldentest die de VVCS jaarlijks uitvoert. Aanvoerders van alle 18 eredivisionisten geven na elke wedstrijd een cijfers van 1 tot 5 om de (kunst)grasmat te beoordelen. Opvallend is dat alle 6 de clubs die op kunstgras spelen, onderaan staan.

Kunstgras

Een 1 is het laagste cijfer en het veld van PEC heeft na 7 speelronden een gemiddelde van 1,2. Daarmee is de Overijsselse ploeg de allerslechtste. Daarboven delen kunstgrasclubs ADO Den Haag, Roda JC, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam de voorlaatste plek. Zij hebben een gemiddelde score van 1,6.

NEC veel beter dan Excelsior

Alleen het kunstgrasveld van Excelsior kan nog een beetje bekoren. Met een 2,7 krijgen ze net een voldoende. Boven Excelsior staat de rest van de clubs. NEC is van alle clubs met echt gras het slechtst beoordeeld. De Nijmeegse club kreeg een gemiddelde van 3,5. Bijna een heel punt beter dan Excelsior dus.

De beste velden

De beste velden liggen bij AZ en Feyenoord. Zij delen de eerste plaats met een score van 4,7. Nagenoeg perfect dus. PSV kwam niet verder dan een 3,6 en Ajax scoort een 3,7. De hele lijst is hier te bekijken.