ADO-fans die Bazoer zwart maakten staan op zwarte lijst

ADO-fans die Bazoer zwart maakten staan op zwarte lijst

admin • 05:28, 09-02-2016 / Laatste Update: 20:09, 12-12-2023

ADO Den Haag heeft 24 supporters gestraft die zich schuldig maakten aan kwetsende spreekkoren en oerwoudgeluiden aan het adres van Riechedly Bazoer tijdens ADO Den Haag-Ajax op 17 januari.

Van hen hebben 23 fans een lokaal stadionverbod gekregen van ADO Den Haag, dat de namen heeft doorgegeven aan de KNVB. De tuchtcommissie van de voetbalbond bepaalt de straf.

Stadionverbod

,,Het lokale stadionverbod is een lik-op-stuk-maatregel'', aldus een woordvoerder. Wie denkt dat de daders een wedstrijd van ADO Den Haag kunnen bezoeken, heeft het mis, aldus ADO. ,,Op basis van gezichtsherkenning en een blacklist kunnen zij niet het stadion in. Door de aangifte van Ajax en diverse stichtingen onderzoekt het Openbaar Ministerie ook of zij strafrechtelijk kunnen worden vervolgd.''

Verzwaard

Eén fan heeft al een definitief stadionverbod gekregen. ,,Hij maakte zich schuldig aan beledigende teksten. De KNVB legde hem een straf op van twaalf maanden. Wij hebben dat stadionverbod verzwaard tot 3 jaar.''

ADO Den Haag is nog niet klaar met het eigen onderzoek. ,,Van 6 personen zijn we nog niet achter de identificatie. Daar wordt hard aan gewerkt'', aldus een woordvoerder.