Afscheidspot keeper Chapecoense zal er nooit komen

Afscheidspot keeper Chapecoense zal er nooit komen

admin • 23:00, 30-11-2016 / Laatste Update: 11:04, 15-01-2024

José Nivaldo Martins, keeper van Chapecoense, heeft zijn afscheid van het voetbal aangekondigd. De keeper, die 10 jaar bij de club speelde, stond huilend de pers te woord nadat hij zijn beslissing bekendmaakte.

Vídeo: Nivaldo, goleiro há 10 anos na @ChapecoenseReal , que não embarcou para a Colômbia. pic.twitter.com/FhPTyBQK5C

— Eduardo Matos (@_eduardomatos) November 30, 2016

Nivaldo maakte geen deel uit van de selectie van Chapecoense die naar Colombia was afgereisd voor de finale van de Copa Sudamericana. Een geluk bij een ongeluk voor de 42-jarige doelman, die zo aan de dood ontsnapte.

300 wedstrijden

Wat het verhaal rond zijn afscheid supertriest maakt, is dat Nivaldo komende zondag sowieso een punt zou zetten achter zijn voetbalcarrière. De doelman mocht in het laatste competitieduel tegen Atletico Mineiro tussen de palen staan. Een cadeautje van trainer So Caio: net zondag zou Nivaldo het hoogtepunt van 300 wedstrijden halen. Een afscheidswedstrijd die er door het dramatische vliegtuigongeval nooit zal komen.

Wijzigen

,,Normaal gesproken was ik met de club mee vertrokken naar Medellin (waar het vliegtuig neerstortte, red.). Maar de reisplannen wijzigden in laatste instantie. Vorige zondag, na de match bij Palmeiras, keerde de club niet terug naar Chapeco. Ze vlogen rechtstreeks van Sao Paulo naar Medellin. Daarom besliste de trainer om mij thuis te laten. Zo kon ik mij optimaal voorbereiden voor mijn afscheidswedstrijd van komend weekend. Nu zal die wedstrijd er nooit komen. Mijn voetbalcarrière eindigt hier."