Ajax begint aan nieuw 'trainingsblok' met 2 groepen op 2 locaties
i

ANP

Ajax begint aan nieuw 'trainingsblok' met 2 groepen op 2 locaties

admin • 19:07, 13-06-2020 / Laatste Update: 18:31, 08-01-2024

De selectie van Ajax is vandaag in 2 groepen en op 2 verschillende locaties begonnen aan het volgende trainingsblok op weg naar het nieuwe voetbalseizoen.

Trainer Erik ten Hag stapte met onder anderen Quincy Promes, Sergiño Dest, Zakaria Labyad en Hakim Ziyech het veld naast de Johan Cruijff ArenA op. Iets verderop, op trainingscomplex De Toekomst, gingen onder anderen Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar en Ryan Gravenberch het veld op.

Terug van 'vakantie'

De spelers van Ajax trainden na het afgebroken seizoen tot 15 mei door en werden vervolgens op vakantie gestuurd. Veel spelers kwamen de afgelopen weken toch naar hun club om aan hun conditie te werken. De meeste buitenlandse voetballers bleven in Nederland. Vaak omdat ze niet naar hun familie konden afreizen, vanwege allerlei reisbeperkingen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Versoepeling

De meeste spelers van Ajax meldden zich eerder deze week al op de club voor enkele testen en trainingen in kleine groepjes. Ten Hag gaat met zijn selectie nu weer een maand trainen. Na een korte vakantie beginnen de Ajacieden vanaf 1 augustus aan het 3e en laatste trainingsblok voor het nieuwe seizoen. Als het aan de KNVB ligt, kunnen de Nederlandse clubs tegen die tijd ook weer oefenduels spelen. Het kabinet moet daarvoor nog wel toestemming geven.

Nog altijd Ziyech in Amsterdam

Ziyech heeft voor komend seizoen al een contract getekend bij Chelsea. De spelmaker blijft voorlopig doortrainen in Amsterdam, omdat in Engeland het lopende seizoen eerst nog wordt afgemaakt.