Ajax en Tete in gesprek over verlenging contract
i

ANP foto

Ajax en Tete in gesprek over verlenging contract

admin • 15:05, 30-04-2016 / Laatste Update: 11:23, 05-01-2024

Kenny Tete heeft nog een contract tot de zomer van 2018. Maar Ajax en de 20-jarige rechtsback zijn al in gesprek over een verlenging van zijn contract. Ondanks dat Tete misschien wel de opvolger zou kunnen worden van Philipp Lahm bij Bayern München.

Op 23 januari dit jaar liep Tete een enkelblessure op tegen Vitesse. Dit zorgde ervoor dat zijn geweldige ontwikkeling even plaats moest maken voor herstel. Ondanks zijn blessure werd de rechtsback al in verband gebracht met FC Bayern München en Manchester United.

Ontwikkeling bij Ajax

Tete geeft zelf echter aan zich prima te kunnen ontwikkelen bij Ajax. "We zijn in gesprek om mijn tot de zomer van 2018 lopende contract te verlengen. Ik ben een jonge speler en Ajax en de eredivisie bieden een prachtig podium om me verder te ontwikkelen, dus daar gaat in principe mijn voorkeur naar uit. Je moet veel wedstrijden in de benen hebben om beter voorbereid bij een nieuwe club binnen te komen. Maar als je er klaar voor bent, moet je gaan. Je moet met de mensen om je heen een plan maken en elke keer kijken wat het beste voor je is. Maar nogmaals, op dit moment focus ik me alleen op Ajax.”

[poules_game team="ajax"]

Bayern München

„Ik zie die berichten ook”, komt de Ajacied tegen De Telegraaf terug op de geruchten over een overgang naar Beieren. „Het gaat snel… Of de belangstelling serieus is? Dat weet ik niet. Ik heb het er niet met mijn zaakwaarnemer over gehad, omdat ik alleen met mijn herstel en het kampioenschap bezig ben”, aldus Tete.

Linksback

Mitchell Dijks is geschorst voor het duel tegen FC Twente. Het zou dus kunnen dat rechtsback Tete op de plaats van linksback Dijks speelt. Hij bewees eerder al op deze positie ook prima uit de voeten te kunnen. Zeker is het nog niet, aangezien Jaïro Riedewald ook terug is van zijn blessure.