Ajax-fans opgelicht met nepkaarten voor cruciaal CL-duel: 'Wilde de wedstrijd live zien'
i

ANP

Ajax-fans opgelicht met nepkaarten voor cruciaal CL-duel: 'Wilde de wedstrijd live zien'

admin • 16:10, 12-12-2019 / Laatste Update: 21:44, 07-01-2024

Hoewel er veel voor wordt gewaarschuwd, kopen mensen nog steeds via-via op internet kaartjes voor evenementen. De kans is echter groot dat je wordt genept waar je bijstaat en dat ondervonden ook enkele Ajacieden toen ze dinsdagavond voor de poorten van de Johan Cruijff Arena stonden te wachten.

Iedereen wilde het cruciale duel tussen Ajax en Valencia natuurlijk live meemaken en dus was de 18-jarige Mats blij dat hij 2 kaartjes van ene 'Artur' kon overkopen. Hij betaalde 140 euro en reisde met zijn vader vanuit Doetinchem naar Amsterdam.

Niet de enige

Pas in de rij bij de Johan Cruijff Arena kwamen ze erachter dat ze waren bedrogen, want de kaarten bleken vals. En hij was niet de enige. In de rij voor vak 113 bleken meerdere Ajax-fans nepkaarten via die 'Artur' te hebben gekocht. De man zou mogelijk uit Nijmegen komen.

Nooit meer

Eigen schuld, dikke bult? In gesprek met De Gelderlander geeft Mats aan waarom hij geen kaartje via de officiële weg had gekocht. "Dan waren we er, gezien de grote belangstelling, niet tussengekomen. En je wil toch de wedstrijd graag live in het stadion zien. Ik zal niet meer bij onbekende gasten kaarten kopen."