Ajax-fans weer welkom bij FC Utrecht, maar wel minder minder minder

Ajax-fans weer welkom bij FC Utrecht, maar wel minder minder minder

Robert Hüsken • 18:04, 29-12-2016 / Laatste Update: 11:56, 08-01-2024

Er zijn weer supporters van Ajax welkom bij het uitduel tegen FC Utrecht op 22 januari. Wel zijn er een stuk minder kaarten beschikbaar dan voorheen.

De normale capaciteit van het uitvak van de Galgenwaard bedraagt 1200 man, maar voor FC Utrecht - Ajax zijn maar 800 tickets beschikbaar gesteld. In eerste instantie zou dit maar 500 zijn, maar daar hebben de gemeente Amsterdam, politie en Ajax een stokje voor gestoken. 

Bij de laatste editie van de wedstrijd in de Domstad waren helemaal geen Ajaxfans welkom. Dit omdat volgens de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen de veiligheid in het geding was.

Spreekkoren
In een voorgaand duel op 6 april 2015 tegen Ajax waren er vanuit het vak met fanatieke supporters van de Bunnikside antisemitische spreekkoren te horen geweest, waarna het vak als straf de wedstrijd daarna leeg moest blijven.

FC Utrecht besloot daarop de seizoenkaarthouders van Bunnikside te verdelen over het stadion. Maar dat vergrootte volgens Van Zanen het risico op confrontaties met Amsterdamse fans, en dus waren zij niet welkom.

Wanneer het duel van 22 januari rustig verloopt, zijn bij de volgende wedstrijd in Utrecht weer 1200 supporters welkom.