'Ajax gaat in januari de transfermarkt op om de selectie in balans te brengen'
i

Pro Shots

'Ajax gaat in januari de transfermarkt op om de selectie in balans te brengen'

admin • 18:01, 19-12-2016 / Laatste Update: 11:51, 12-12-2023

Ajax gaat kopen én verkopen in de winterstop. Peter Bosz geeft aan dat de Amsterdammers streven naar meer balans in de selectie, waarbij ook de grote van de spelersgroep moet inkrimpen. Dat zei de trainer tegen VI.

Linkerflank

''Voor de positie van linksback had ik aanvankelijk alleen Mitchell Dijks. Met Daley Sinkgraven hebben we gelukkig een extra optie gecreëerd. En dan hadden we nog een overvloed aan middenvelders, en behalve één linksback ook maar één linksbuiten. Dat hopen we in januari wel recht te zetten.''

''De selectie is ook te groot, we zullen wat in moeten krimpen. Met zo'n grote selectie moet je ook elke wedstrijd veel spelers teleurstellen. En ik wil elke speler een perspectief kunnen bieden, wie het ook is. Maar met een groep van dertig man, kan je weinig bieden aan sommige spelers. Dat moet anders en daar gaan we ook mee bezig'', aldus Bosz.

Verkopen

Riechedly Bazoer werd half december verkocht aan VfL Wolfsburg en verwacht wordt dat ook Nemanja Gudelj Amsterdam deze winter gaat verlaten. De Servische middenvelder kampt met motivatieproblemen en komt daardoor niet meer voor in de plannen van Bosz. Gudelj aast op een transfer naar het buitenland.