Ajax laat Milik niet zomaar vertrekken

Ajax laat Milik niet zomaar vertrekken

admin • 16:03, 05-07-2016 / Laatste Update: 13:24, 05-01-2024

Arek Milik viert na het EK nog vakantie, maar de kans is klein dat hij nog terugkeert bij Ajax. De Poolse spits staat in de nadrukkelijke belangstelling van een aantal Italiaanse clubs. Napoli is het meest concreet, maar Ajax laat de spits die afgelopen seizoen 21 keer scoorde, niet zomaar gaan.

Op dit moment is een vertrek van Milik niet aan de orde'', zegt directeur spelerszaken Marc Overmars. ,,Misschien wil hij wel blijven, en wij willen niet zomaar van hem af. Meer kunnen we er niet over kwijt.''

Nieuw Ajax wordt gevormd

Tussen de Alpenweiden in het Oostenrijkse Mayrhofen bouwt trainer Peter Bosz aan een nieuw Ajax. Een Ajax dat aankomend seizoen de domper van het misgelopen kampioensschap moet goedmaken. Maar binnenkort wacht eerst een nieuw karwei: de voorrondes om kwalificatie voor de Champions League. Eind juli moet Ajax aan de bak.

Selectie nog niet compleet

De trainingsweek in het Zillertal staat daarom al in het teken van die wedstrijden. Maar de selectie van de nieuwe trainer Bosz is nog niet compleet. De Colombiaanse verdediger Davinson Sanchez sluit pas in Nederland aan als hij klaar is bij zijn huidige club Atletico Nacional dat nog strijdt in de Copa Libertadores. Zijn landgenoot Mateo Cassierra sluit deze week waarschijnlijk al wel aan. Ajax hoopt hem vrijdag, als al het papierwerk geregeld is, een warm welkom te geven.

Van der Hoorn naar Swansea

Mike van der Hoorn ontbreekt ook. Hij rondt vandaag zijn transfer naar Swansea City af waar Ajax zo'n 2,5 miljoen euro aan over houdt. De centrale verdediger die bij Ajax nooit uit de verf kwam, had nog een contract voor 1 jaar in Amsterdam. Thulani Serero is ook niet van de partij. Hij raakte tijdens een interland met Zuid-Afrika geblesseerd aan zijn knie. Ook hij mag weg bij Ajax.