Ajax O19 verslaat Feyenoord in miniklassieker en pakt de Supercup (video's)

BSR/SOCCRATES

admin • 18:41, 31-08-2019 / Laatste Update: 08:59, 08-01-2024

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag de Supercup gewonnen. Op De Toekomst waren de Amsterdammers met 4-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Feyenoord.

De ploeg van John Heitinga kwam na 9 minuten al op voorsprong door Devyne Rensch. In een situatie na een hoekschop tikte hij goed binnen.

Na iets meer dan een half uur werd de score verdubbeld door Sontje Hansen, die de bal na een prachtige pass van Naci Ünüvar over de Feyenoord-goalie wipte. Maar een minuut daarna zorgde Abdel Belarbi voor de aansluitingstreffer.

Na de rust werd duidelijker dat Ajax iets sterker en beter was. Zo zorgde Kenneth Taylor in minuut 54 met een lekkere uithaal voor de 3-1.

Feyenoord-speler Ramon Hendriks haalde diezelfde Taylor later in de wedstrijd onderuit, waardoor Ajax een penalty kreeg. Deze werd gemist door Damjan Dostanic, maar Hansen wist uiteindelijk toch nog voor de 4-1 te zorgen.