Gefrustreerd Ajax uit Europa League ondanks winst op Getafe

admin • 23:57, 27-02-2020 / Laatste Update: 05:54, 05-01-2024

Ondanks een overwinning van Ajax tegen Getafe is het uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers wonnen met 2-1, maar dat was niet voldoende om de 8e finales van de Europa League te halen. Wat vooral bij zal blijven is het irriteren en zuigen van de Spanjaarden.

Al na 5 minuten leek het een extreem zware avond voor Ajax te worden. Jaime Mata troefde Lisandro Martinez af in het strafschopgebied en had daarna de bal voor het intikken.

Snelle gelijkmaker en bizarre actie

De ploeg van trainer Erik ten Hag was er daarna als de kippen bij om een goed antwoord te geven. Op aangeven van Donny van de Beek maakte Danilo bij z'n basisdebuut voor Ajax van dichtbij de gelijkmaker. Diezelfde Danilo liet Twitter tijdens de rust ontploffen, omdat hij vast shirtje ruilde met 'acteur' Deyverson.

Overigens had Ajax geluk dat het niet met een achterstand de rust inging. De Spaanse tegenstander raakte in een paar minuten tijd eerst de paal en daarna de lat.

Toch weer hoop

In de 2e helft hadden de Amsterdammers de grootste moeite om aan voetballen te komen, maar na een uur werd het dan toch 2-1. Carel Eiting schoot een vrije trap van de zijkant er in 1 keer in. Later bleek dat Mathias Olivera de bal licht raakte en dus in eigen doel kopte.

Daarna werd er niet meer gescoord en liepen vooral de frustraties - die al de hele partij zichtbaar waren - nog wat hoger op. Het zal geen verrassing zijn dat er liefst 9 gele kaarten vielen. Hoewel er 6 minuten extra tijd bijkwamen, bleef de 2-1 stand hetzelfde.